Toiminta-ajatus

Ylästön koulu on nykyaikainen, ergonominen, terveellinen ja esteettinen opiskeluympäristö. Kasvatuksen ja opetuksen perusta on yhteisvastuullinen. Koulussa on kannustava, turvallinen, yhteisöllinen ja rauhallinen ilmapiiri. Opettajia on helppo lähestyä ja he kohtaavat oppilaat yksilöinä.Opetuksessa käytetään monipuolisesti erilaisia menetelmiä ja opetusvälineitä.

Koulussamme opiskelee tällä hetkellä 484 oppilasta ja työskentelee 37 opettajaa.
Koulunkäyntiavustajia on viisi. Neljä toimii pääsääntöisesti erityisluokissa, yleisopetuksessa on yksi avustaja, jonka painopiste on alkuopetuksessa. Läksykerhot toteutetaan myös avustajavoimin.

Musiikkiluokat:

Koulussamme toimii musiikkiluokat vuosiluokilla 3-6. Oppilaaksi ottaminen tapahtuu testauksen perusteella. Hakeutuminen testeihin tapahtuu 2. vuosiluokan marras-joulukuussa, ja testit pidetään tammikuussa. Seuraava mahdollisuus hakeutua musiikkiluokalle on ennen yläkouluun siirtymistä. Musiikkiluokkalaiset opiskelevat musiikkia neljä (4) tuntia viikossa.

Kieliohjelma:

A-kieli englanti. Toisella vuosiluokalla jatkuu varhennettu englannin kielen opetus. Vapaaehtoinen A-kieli, ruotsi, luokka-asteet 4, 5 ja 6; ranska 5. luokka-aste.


Koulun oppilaskunta:

Ylästön koulussa toimii oppilaskunta, joka osallistuu mm. koulun juhlien suunnitteluun ja toteutukseen, järjestyssääntöjen laatimiseen, kierrätykseen, kiusaamisen vastaiseen työhön ja erilaisten teemapäivien ja tapahtumisen järjestämiseen. Ylästön koulun oppilaskunnalla on hallitus, johon kuuluu jäsen sekä varajäsen jokaiselta luokalta. Hallituksen toimikausi kestää yhden kalenterivuoden joulukuusta joulukuuhun. Hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan toimikausi kestää puoli vuotta kerrallaan. Hallitus kokoontuu kerran kolmessa viikossa ja sen eri toimikunnat viikoittain. Oppilaskunnan ohjaavina opettajina toimivat Sari Köyhäjoki ja Heini Keinänen.